Drs. J. Schoenmaekers

Longarts

Korte beschrijving

Drs. Schoenmaekers is sinds 2016 werkzaam als longarts met als aandachtsgebied de longoncologie. Zij is als staflid verbonden aan de afdeling Longziekten van het MUMC+, waar zij poliklinische consultaties verricht op zowel de polikliniek longziekten als op het oncologiecentrum. Verder participeert ze in het behandelkamer programma en helpt ze mee in het opleiden van arts-assistenten longziekten en studenten geneeskunde.
De bovenstaande werkzaamheden combineert ze met een promotietraject, waarbij ze onderzoek doet naar hersenmetastasen bij longkanker.

Aandachtsgebieden

Longoncologie

BIG-register

19910143701

Contact

T 043 3875047

Over

Drs. Schoenmaekers (1983, Maastricht) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Hierna heeft ze zich gespecialiseerd in de longgeneeskunde. Tijdens deze specialisatie heeft ze al geproefd aan de wetenschap en tevens heeft ze naast de opleiding een deel van een management master gedaan aan de faculteit Health sciences te Maastricht. Hierna heeft ze een medicatieverificatie project geleid en op de kaart gezet in het MUMC+.
 In 2016 heeft ze haar specialisatie afgerond en is ze aangesteld als longarts in het MUMC+. Naast de klinische werkzaamheden is ze bezig met wetenschappelijk onderzoek middels een promotietraject waarbij ze onderzoek doet naar hersenmetastasen bij longkanker. Dit heeft reeds geleid tot enkele publicaties.

 

Sluit de enquête