Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Centrum voor Thuisbeademing

Bericht in het kader van corona virus

De actuele sitiuatie rondom het coronavirus in Nederland geeft bij iedereen veel vragen en kan ook u ongerust maken. Daarbij is het zo dat de maatregelen en afspraken bijna dagelijks worden aangepast. Dat zijn afspraken die voor u zelf gelden en ook voor uw mantelzorgers en zorgverleners. Deze zijn afkomstig van het RIVM en de GGD. Wij adviseren u om de betreffende websites met regelmaat te bekijken zodat u steeds van de laatste afspraken op de hoogte bent.

Wij krijgen geregeld vragen over beschermende middelen. Het CTbM voorziet hier niet in. Uw zorgverleners krijgen deze van hun eigen werkgevers. Ook zzp-ers moeten dit zelf regelen.

Het CTbM heeft ondertussen diverse afspraken afgezegd of omgezet in telefonische afspraken. Onze medewerkers merken dat u daar alle begrip voor heeft, waarvoor veel dank!

Patiënten die thuisbeademing nodig hebben, worden doorverwezen naar een Centrum voor Thuisbeademing. Nederland kent 4 thuisbeademingscentra. Het Centrum voor Thuisbeademing te Maastricht (CTBM) coördineert de zorg voor patiënten in de regio zuid-oost Nederland.

Contact en bereikbaarheid

Het centrum voor thuisbeademing heeft een 24-uurs service. Dit wil zeggen dat wij 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bereikbaar zijn. Het CTBM is geopend van maandag tot en met vrijdag  van 8:30 uur tot 17:00 uur. Feestdagen zijn  uitgesloten. Vanaf 17 uur is er altijd een verpleegkundig consulent bereikbaar (bereikbaarheidsdienst). Deze dienst is echter alleen voor dringende zaken bedoeld. Niet dringende vragen dienen binnen kantooruren gesteld te worden.

Binnen kantooruren niet spoed (09:00 uur - 12:00 uur)
We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van  09.00 - 12.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur op 043-3876384. Voor het bestellen van disposables kunt u bellen met de firma Vivisol, tel. nr. 013-5231023. Voor niet dringende zaken verzoeken wij u de eerst volgende werkdag terug te bellen.

Binnen kantooruren  spoed (08:30 uur - 17:00 uur)
Voor dringende zaken zijn wij uiteraard wel bereikbaar.

Buiten kantooruren (17:00 uur  - 8:30 uur)
Zijn we bereikbaar op 043-3876543. U bent verbonden met de telefooncentrale van het azM. U dient te vragen naar de dienstdoende consulent van de thuisbeademing.

Postadres
Maastricht Universitair Medisch Centrum
Centrum voor Thuisbeademing
Postbus 5800
6202 AZ Maastricht

Bezoekadres
Centrum voor Thuisbeademing Maastricht
MECC 75
Gaetano Martinolaan 75
6229 GS Maastricht

Organisatie

In Nederland zijn thuisbeademingscentra in Groningen, Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Alle centra zijn gelieerd aan een academisch ziekenhuis. Hun verzorgingsgebieden zijn gebaseerd op verdeling op basis van postcodes. Alle vier de centra maken deel uit van de VSCA. De VSCA staat voor "Vereniging Samenwerkingsverband Chronische Ademhalingsondersteuning". Zie voor meer informatie: https://www.vsca.nl/ 

Enquête apparatuur ten behoeve van aanbesteding

De vier Universitaire ziekenhuizen die een Centrum voor Thuisbeademing hebben de gezamenlijke intentie om apparatuur te vervangen. Het doel met de gezamenlijke vervanging is om uniformiteit te creëren op het gebied van onderwijs, zorg en onderzoek. De aanbesteding is hier een onderdeel van en zal in het derde kwartaal van 2019 van start gaan. Het aanbesteden van apparatuur gaat volgens een proces met een doorlooptijd van 1-2 jaar. Uw apparatuur zal pas vervangen worden als de afschrijvingstermijn benaderd is en of het apparaat zijn maximaal aantal uren heeft gemaakt .

Het CTbM heeft een steekproef gedaan en een aantal patiënten uitgenodigd om een enquête in te vullen. Mogelijk bent u – als bezoeker van de website- ook bereid om deze enquête in te vullen. Dat levert ons nog meer informatie op  waar uw wensen en belangen liggen. In de enquête staan vragen over uw huidige apparatuur. We willen u vragen deze enquête in te vullen voor 15 juli zodat we uw mening mee kunnen nemen in de opzet van het project. Het invullen van de enquête kost ongeveer 15 minuten en is afhankelijk van de hoeveelheid apparatuur die u thuis heeft. Al uw antwoorden zullen anoniem verwerkt worden.

Als u op de volgende link drukt, kan u zich registreren, waarna u een toegangscode krijgt tot de enquête.

https://erasmusmcsurvey.erasmusmc.nl/servicebedrijf/ls/index.php/796917?newtest=Y

Ook is het mogelijk  de enquête op papier in te vullen, mail of bel ons dan. U krijgt dan een papieren enquête met retourenveloppe thuisgestuurd. De analyse van de enquêtes kunt u t.z.t. terug vinden op de website van uw CTB. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met het Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

 

Informatie betreffende de centra:

Sluit de enquête