Wanneer u op vakantie gaat dan kan het zijn dat, in overleg met CTB-arts, het nodig blijkt om een reserve apparaat mee te nemen. 

In 2018 was de afspraak dat de huurkosten voor rekening van de patiënt waren. heeft deze afspraak  geëvalueerd. Naar aanleiding van de eerste ervaringen en reacties van patiënten in 2018 rondom deze nieuwe regeling heeft het CTbM besloten vanaf heden de kosten van deze reserve apparatuur op zich te nemen.

De borgsom van 100 € blijft voor u als patiënt voor eigen rekening en dient te worden betaald aan CTbM.

Indien u vakantieplannen heeft, en gebruik gaat maken van een reserve-apparaat, dient u het CTbM te informeren. Dit tenminste 6 weken voor aanvang van de reis. U moet  dan een huurcontract invullen en ondertekeningen.

Het CTBM heeft een verantwoordelijkheid in relatie tot het doorgeven van de gegevens van uw apparaat-instellingen. Wij vragen daarom aan u om een toestemmingsverklaring in te vullen. Deze kunt u hieronder downloaden en stuurt u ondertekend terug naar het CTbM.

Nadat u beide formulieren heeft terug gestuurd en u de borgsom betaald heeft, kunt u een apparaat met de juiste beademingsinstellingen bij CTbM ophalen.

Nadat u het apparaat in goede staat weer inlevert, krijgt u de borgsom terug.

 

Individuele vragen kunt u altijd stellen aan ons secretariaat.

Uitgebreide informatie over reizen met beademing vindt u in het patiënten dagboek dat u heeft ontvangen bij de start van beademing.

 

Postadres:

Maastricht Universitair Medisch Centrum Centrum voor Thuisbeademing Postbus 5800 6202 AZ Maastricht

Tel: +31-43-3876384

E:    ctbm@mumc.nl

 

Sluit de enquête